ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ STIHL ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ

Η επιλογή του καλύτερου αλυσοπρίονου είναι μια μεγάλη απόφαση και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι τα αλυσοπρίονα μπορεί να είναι τρομακτικά αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα πριν, πόσο μάλλον να το έχετε. Η γκάμα μας περιλαμβάνει μοντέλα βενζίνης, μπαταριών και ηλεκτρικών. Διαθέτουμε μικρά αλυσοπρίονα για εργασίες γύρω από τον κήπο μέχρι τα μεγάλα πριόνια που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες στο δάσος.

Με τόσες πολλές επιλογές, πώς επιλέγετε; Ως ο Νο. 1 κατασκευαστής Αλυσοπρίονων βενζίνης στον κόσμο, η STIHL γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για τα Αλυσοπρίονα, γι’ αυτό ανατρέξτε στον παρακάτω οδηγό αγοράς αλυσοπρίονων. 

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ;

Θα χρησιμοποιείτε το αλυσοπρίονο σας όλη μέρα κάθε μέρα; Ή μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο; Τα αλυσοπρίονα που είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούνται για μεγάλη διάρκεια έχουν εξαρτήματα υψηλότερης ποιότητας και ως εκ τούτου κοστίζουν περισσότερο, μπορεί επίσης να είναι βαρύτερα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε μόνο το πριόνι σας μερικές φορές το χρόνο για το κόψιμο των κλαδιών και τις εργασίες γενικού καθαρισμού, ένα αλυσοπρίονο οικιακού χρήστη θα είναι αρκετό. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το αλυσοπρίονο σας τακτικά για μεγάλες διάρκειες, θα εκτιμήσετε την πρόσθετη ισχύ και τα χαρακτηριστικά των αλυσοπρίονων.

ΤΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι τι θα κόψετε. Θα χρησιμοποιηθεί το πριόνι σας για να κλαδέψετε μικρά κλαδιά από μεγαλύτερα δέντρα ή θάμνους; Θα χρησιμοποιηθεί για την πτώση μικρών δέντρων στον κήπο; Ή θα χρησιμοποιηθεί για να πριονίσετε τα δικά σας καυσόξυλα, μετατρέποντας τους μεγαλύτερους κορμούς στο τέλειο μέγεθος για τη φωτιά; Εάν γνωρίζετε ότι πρέπει να περάσετε από μεγαλύτερα κλαδιά ή κορμούς, το καλύτερο αλυσοπρίονο για εσάς μπορεί να είναι ένα με λίγο περισσότερη ισχύ. Αλλά αν η ξυλεία που πριονίζετε είναι μικρότερη, τότε ένα από τα μοντέλα μας με μικρότερο βάρος ή μπαταρία θα είναι ιδανικό. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να πιστεύετε ότι το μεγαλύτερο είναι καλύτερο, θα σας προτείναμε πάντα να χρησιμοποιείτε το ελαφρύτερο πριόνι για τη δουλειά. Ένα πριόνι που είναι άνετο στη χρήση είναι επίσης ασφαλέστερο στη χρήση. Βρείτε ένα καλά ισορροπημένο μηχάνημα με καλή αναλογία ισχύος προς βάρος: αρκετά ελαφρύ για να το χειριστείτε με τη δύναμη να κάνει τη δουλειά. Μια άλλη καλή συμβουλή είναι ότι, αν και δεν είναι τόσο βολικό, ένα μεγαλύτερο πριόνι μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί για μικρότερες εργασίες, αλλά δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό αλυσοπρίονο για να κόψετε μεγάλους κορμούς, γι’ αυτό πάντα επιλέγετε το αλυσοπρίονο σας με βάση τις μεγαλύτερες εργασίες που είναι πιθανό να κάνετε κάνω.

ΚΟΣΤΟΣ

Τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά; Σκεφτείτε τη διάρκεια ζωής που θέλετε από το αλυσοπρίονο σας και θυμηθείτε, «ό,τι πληρώνετε παίρνεις». Η ερώτηση που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι «πόσο συχνά θα το χρησιμοποιώ»; Εάν θα χρησιμοποιείτε το πριόνι τακτικά, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα πιο στιβαρό μοντέλο. Εάν χρησιμοποιείτε το πριόνι μόνο περιστασιακά, συνιστούμε να αγοράσετε το αρχικό μοντέλο της κατηγορίας ισχύος που χρειάζεστε.

ΔΥΝΑΜΗ

Το μεγαλύτερο ξύλο χρειάζεται μεγαλύτερη λάμα και αλυσίδα και επομένως περισσότερη δύναμη για να ανταπεξέλθει. Τα αλυσοπρίονα STIHL προδιαγράφονται πάντα με την ιδανική ισχύ για τη λάμα που είναι στάνταρ όταν αγοράζετε το πριόνι. Λάβετε υπόψη το μήκος της λάμας που χρειάζεστε ως οδηγό, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι όσο μεγαλύτερη είναι η λάμα , τόσο πιο βαρύ και δυσκίνητο είναι ο χειρισμός του πριονιού.

ΒΑΡΟΣ

Ένα βαρύ αλυσοπρίονο μπορεί να έχει περισσότερη ισχύ, αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο κουραστικό να το δουλεύεις. Η ασφαλής λειτουργία του πριονιού απαιτεί να μπορείτε να το κρατάτε με σιγουριά για όλη τη διάρκεια της εργασίας σας.

ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ STIHL

Τα αλυσοπρίονα μπαταρίας μπαταρίας μας είναι μερικά από τα ελαφρύτερα στη γκάμα μας, χωρίς καύσιμο για ανάμειξη, απλώς πατήστε το κουμπί και φύγετε. Τα αλυσοπρίονα μπαταρίας είναι επίσης πολύ αθόρυβα, τόσο αθόρυβα που δεν χρειάζεται καν να φοράτε ωτοασπίδες και δεν έχουν εξάτμιση.

Τα MSA 120 C-B και MSA 140 C-B αποτελούν μέρος των εργαλείων μπαταριών AK System και είναι ιδανικά για την κοπή κλαδιών ή το πριόνισμα καυσόξυλων. Θα λάβετε περίπου 100 κοψίματα των 10 cm x 10 cm από μία φόρτιση μπαταρίας με αυτά τα πριόνια ανάλογα με την απαλότητα της ξυλείας, θα κάνουν επίσης γρήγορη εργασία κλαδέματος χοντρού φράκτες και κλαδιών διαμέτρου έως 30 cm. Και τα δύο περιλαμβάνουν τη δυνατότητα γρήγορης τάνυσης αλυσίδας STIHL, ώστε να μπορείτε να σφίξετε την αλυσίδα χωρίς εργαλεία. Οι μπαταρίες και στα δύο αυτά πριόνια είναι εναλλάξιμες μεταξύ των άλλων εργαλείων του συστήματος AK, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε την μπαταρία κατευθείαν σε φυσητήρα, κουρευτικό γραμμής, χορτοκοπτικό ή κουρευτικό φράχτη όταν τελειώσετε.

Εάν πρέπει να κόψετε μεγαλύτερα κούτσουρα και κλαδιά ή ακόμα και μικρά δέντρα, τότε το MSA 161 T, το MSA 200 CB και το MSA 220 είναι εξαιρετικές επιλογές, μέρος του συστήματος AP, μαζί με περισσότερα από 25 άλλα εργαλεία που τροφοδοτούνται με μπαταρία, αυτά τα τρία πριόνια προσφέρουν περισσότερη ισχύ από τη σειρά AK. Το MSA 161 T είναι επίσης ένα πριόνι με κορυφαία λαβή και μια εξαιρετική επιλογή για δενδροκόμους που εργάζονται σε ευαίσθητες τοποθεσίες στο θόρυβο.

Το MSA 220 είναι ένα επαγγελματικό αλυσοπρίονο μπαταρίας, όταν χρησιμοποιείται με την μπαταρία AP 300 S προσφέρει απόδοση που ταιριάζει με τα υψηλά επίπεδα της γκάμας βενζίνης μας, αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για αγρότες και ξιφομάχους.

Όλα αυτά τα πριόνια έχουν χαμηλούς κραδασμούς και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Είναι εύκολο στην εκκίνηση και τη χρήση τους για όσους δεν έχουν αυτοπεποίθηση στο χειρισμό μιας βενζινομηχανής, χωρίς να χρειάζεται να προαναμιγνύετε καύσιμο και χωρίς κίνδυνο αλλοίωσης του καυσίμου στο μηχάνημά σας, εάν το χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε το λάδι της αλυσίδας, αλλά το σύστημα λίπανσης αλυσίδας Ematic της STIHL παρέχει μέγιστη λίπανση, μεγαλύτερη φθορά και λιγότερη κατανάλωση λαδιού από τις συμβατικές μεθόδους λίπανσης αλυσίδας. Η διαφανής δεξαμενή λαδιού σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να δείτε εύκολα πότε πρέπει να συμπληρώσετε. Γενικά συνιστούμε να συμπληρώνετε λάδι όταν αλλάζετε ή επαναφορτίζετε την μπαταρία.

Η αρνητική πλευρά της εργασίας με αλυσοπρίονα μπαταρίας είναι ο περιορισμός της ισχύος σε σχέση με τα πριόνια μεγαλύτερης χωρητικότητας. Εάν ένα μικρό έως μεσαίο αλυσοπρίονο είναι το μόνο που χρειάζεστε, τότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Εάν σκοπεύετε να εργαστείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι καλή ιδέα να έχετε περισσότερες από μία μπαταρίες.

ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ STIHL

Τα αλυσοπρίονα βενζίνης είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να εργαστείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακριά από μια πηγή ενέργειας, καθώς μπορείτε να πάρετε καύσιμο μαζί σας και να το ανακατέψετε εν κινήσει! Με βάση την τρέχουσα ικανότητα της μπαταρίας, η βενζίνη προσφέρει επίσης ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών ισχύος (ιδιαίτερα υψηλότερη ισχύς / μεγαλύτερα πριόνια). Η αρνητική πλευρά της βενζίνης είναι οι υψηλότερες απαιτήσεις συντήρησης και η ανάγκη ανάμειξης και αποθήκευσης καυσίμου. Επίσης, υπάρχουν ζητήματα θορύβου, καυσαερίων και περιβάλλοντος. Για να λειτουργήσετε το αλυσοπρίονο βενζίνης χρειάζεστε ένα μείγμα βενζίνης και λαδιού κινητήρα για να τροφοδοτήσετε και να λιπάνετε τον κινητήρα. Η συνιστώμενη μίξη είναι 1 μέρος λαδιού κινητήρα με 50 μέρη βενζίνης όταν χρησιμοποιείτε λάδι STIHL HP ή HP Ultra 2-stroke (100ml λάδι έως 5L βενζίνη).

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Τα αλυσοπρίονα της σειράς αυτής έχουν σχεδιαστεί για τον καθαρισμό του σπιτιού και την κοπή καυσόξυλων στο μέγεθος. Τα αλυσοπρίονα βενζίνης εισαγωγικού επιπέδου όπως τα STIHL MS 170 και MS 180 είναι μια εξαιρετική επιλογή αξίας / χαμηλού κόστους για όσους έχουν μεγαλύτερους κήπους ή κτήματα.

Τα αλυσοπρίονα εισαγωγικού επιπέδου STIHL έχουν πολλά από τα ίδια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με τα επαγγελματικά πριόνια STIHL που χρησιμοποιούνται από υλοτόμους, όπως:

Αντικραδασμικό σύστημα

Οι κραδασμοί από τα ηλεκτρικά εργαλεία μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές επιπτώσεις στα αιμοφόρα αγγεία. Η STIHL έχει αναπτύξει ένα σύστημα ελαχιστοποίησης των επιπέδων. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της κόπωσης του χειριστή και παρέχει μια πιο άνετη εμπειρία εργασίας.

Ενας κύριος μοχλός ελέγχου

Όλες οι σημαντικές λειτουργίες εκκίνησης, τσοκ, γκαζιού και διακοπής εκτελούνται μέσω ενός μόνο μοχλού.

 

 


Μέγιστη λίπανση με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερος χρόνος μεταξύ αλλαγών λάμας και αλυσίδας και λιγότερη κατανάλωση λαδιού. 

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ STIHL

Για όσους από εσάς θέλετε το αλυσοπρίονο σας να δουλεύει λίγο πιο σκληρά για εσάς, καθώς προχωράτε στη γκάμα μας, τα μοντέλα περιλαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, αυτές μερικές φορές υποδεικνύονται με τα γράμματα στο τέλος των ονομάτων των μοντέλων. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για μερικές από αυτές τις δυνατότητες:

C = Comfort

Αυτό θα το δείτε στο τέλος ενός ονόματος μοντέλου (για παράδειγμα, στο MS 181 C-BE) που υποδηλώνει ότι το πριόνι είναι μοντέλο Comfort. Αυτό σημαίνει ότι το αλυσοπρίονο έχει πρόσθετα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για να το κάνουν πιο άνετο στη χρήση.

E = ErgoStart & Primer

Η καινοτόμος τεχνολογία της STIHL που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την εκκίνηση ενός πριονιού βενζίνης. Το μυστικό είναι ένα πρόσθετο ελατήριο μεταξύ του στροφαλοφόρου άξονα και του ρότορα του σχοινιού εκκίνησης και επίσης όταν πατάτε τη φούσκα βενζινης μια μικρή αντλία καυσίμου μεταφέρει καύσιμο στο καρμπυρατέρ. Ως αποτέλεσμα, το μηχάνημα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει. 

B = Γρήγορη τάνυση αλυσίδας

Διευκολύνει πολύ το τέντωμα της αλυσίδας. Απλώς απελευθερώστε το κάλυμμα του γραναζιού και γυρίστε τον αντίχειρα για να ρυθμίσετε τη βέλτιστη τάση. Ποτέ δεν πρέπει να χειρίζεστε ένα πριόνι με χαλαρή αλυσίδα, ωστόσο, δεν χρειάζονται εργαλεία για να σφίξετε την αλυσίδα σε οποιοδήποτε από τα πριόνια με ένα B στο όνομα του μοντέλου τους, ώστε να μην είναι ευκολότερο να διασφαλιστεί η ασφαλής εργασία.

 

Τέντωμα πλευρικής αλυσίδας

Υπάρχει μια βίδα τάνυσης στο πλάι του αλυσοπρίονου μέσα από το κάλυμμα του γραναζιού. Αυτό είναι εύκολο στη χρήση και αφαιρεί την ανάγκη επαφής με την κοφτερή αλυσίδα του πριονιού.

 

 

2 mix κινητήρας

Μοντέρνος, δυνατός και οικονομικός κινητήρας. Παρέχει εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

 

 

Εύκολο άνοιγμα δεξαμενών καυσίμου και λαδιού

Οι ειδικές τάπες στις δεξαμενές καυσίμου και λαδιού επιτρέπουν το εύκολο άνοιγμα και τον ανεφοδιασμό με καύσιμο.