Αλυσοπρίονο και οδηγίες ασφαλούς χρήσης

Πριν ξεκινήσετε αλυσοπρίονο σας, παρακαλούμε μπλοκάρετε το φρένο αλυσίδας. Πατήστε το φρένο αλυσίδας προς τα εμπρός. Αφαιρέστε πριν ξεκινήσετε τη θήκη ασφαλείας της λάμας.

Πιέστε τη βαλβίδα. Έτσι, ο κινητήρας θα πάρει τις πρώτες στροφές του και θα διευκολυνθεί η έναρξη του αλυσοπρίονου σας. Πατήστε αρκετές φορές την αντλία καυσίμου. Η διαδικασία εκκίνησης διευκολύνεται από τη μείωση των τραβηγμάτων του σχοινιού. Πατήστε το γκάζι και φέρτε το μοχλό πολλαπλών λειτουργιών στη θέση «τσοκ».

Πριν ξεκινήσετε τοποθετείστε το πριόνι επίπεδη επιφάνεια. Το εξάρτημα κοπής δεν πρέπει να έχει καμία επαφή με το έδαφος ή άλλα αντικείμενα, γιατί μπορεί να περιστραφεί κατά την εκκίνηση και να σας θέσει σε κίνδυνο χωρίς λόγο. Κρατάτε το αλυσοπρίονο πάντοτε με τα δύο χέρια: Το δεξί σας χέρι στην πίσω χειρολαβή, ακόμα κι αν είστε αριστερόχειρας. Για σταθερή καθοδήγηση του μηχανήματος, πιάστε τη σωληνωτή λαβή και τη χειρολαβή γερά με τους αντίχειρες.

Τραβήξτε αργά με το δεξί χέρι σας το σχοινί της μίζας μέχρι να νιώσετε αντίσταση. Τραβήξτε το σχοινί της μίζας σταθερά αρκετές φορές έως ότου ο κινητήρας ξεκινήσει (Αν είναι δυνατόν, τραβήξτε ευθεία προς τα πάνω, χωρίς το σχοινί να τρίβεται στη σιδερένια οπή του καπακιού της μίζας).

Ο κινητήρας θα εκκινήσει μόνο για μια στιγμή , αλλά αμέσως θα σβήσει. Τώρα σηκώστε τον πολλαπλό μοχλό λειτουργιών μία θέση πάνω (θέση μισό γκάζι, χωρίς τσοκ). Τραβήξτε το σχοινί εκκίνησης και πάλι, έως ότου ο κινητήρας ξεκινήσει. Μετά την εκκίνηση του κινητήρα πατήστε αμέσως το γκάζι . Τώρα, ο πολλαπλός μοχλός μετακινείται μόνος του στην κανονική του θέση (ρελαντί).

Σηκώστε το αλυσοπρίονο αργά από το έδαφος, χωρίς να πατήσετε το γκάζι. Λύστε το φρένο με το τράβηγμα του μοχλού του φρένου.

Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε τη λίπανση της αλυσίδας. Δοκιμάστε σε ένα καθαρό μέρος (π.χ. κούτσουρο δέντρου ή χαρτί στο πάτωμα) και πατώντας τέρμα γκάζι και στρέφοντας τη μύτη της λάμας προς τα κάτω, ελέγξτε αν εμφανίζεται το λιπαντικό αλυσίδας στο μέρος αυτό. Αν ναι μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε.

Τώρα το πριόνι είναι έτοιμο προς χρήση. Ελέξτε την ασφαλή κατάσταση του αλυσοπριόνου.